Prima zi de concerte din Oraşul faptelor bune a adunat, luni, mii de orădeni în Piaţa Unirii, la Târgul de Crăciun. Seara s-a încheiat cu Smiley, care a cântat fără band, avându-l doar pe orădeanul Marius Pop la chitară şi pe locuitorii oraşului de pe Criş, ca "percuţie".

Cele mai multe donaţii

Fiecare artist care a urcat pe scenă a fost prezentat de omul de televiziune şi de radio Mihai Morar, acesta fiind singurul DJ care are voie să părăsească studioul de sticlă din care cei de la Radio ZU transmit live în fiecare zi şi îi îndeamnă pe ascultători să doneze pentru cauzele umanitare prezentate în timpul emisiunilor. 

Acesta le-a transmis orădenilor că este pentru prima dată în istoria proiectului "Oraşelor faptelor bune" când, încă din prima zi, s-au strâns „atât de multe donaţii”, însă acesta nu a precizat şi suma exactă care s-a strâns. "Orădenilor, sunteţi minunaţi!", le-a mai spus Morar celor din public.

Vremea a fost una prielnică, aşa că orădenii au venit cu miile la Târgul de Crăciun, atât pentru delicii, patinaj şi fotografii, cât şi pentru concerte. Puţin după ora 20.30, au urcat pe scenă, pe rând, Edward Sanda, Sore, Randi şi Jo. 

Smiley şi orădenii

Ultimul, dar şi cel mai aşteptat artist, a fost Smiley, care a concertat de la ora 22. Spre uimirea publicului, acesta nu a venit însoţit de band-ul său, ci doar de orădeanul Marius Pop, care a cântat alături de el, pe scaun, la chitară clasică.

"În seara asta, voi sunteţi percuţia mea. Veţi cânta fiecare melodie cu noi", i-a anunţat, încă de la început, vedeta.

Orădenii au cântat împreună cu el cele mai cunoscute piese ale artistului, între care "Cai verzi pe pereţi", "În lipsa mea", "De unde vii la ora asta?", "Acasă", "Preocupat cu gura ta" şi "Îndrăgostit (deşi n-am vrut)". De altfel, aşa cum i-a avertizat, acesta i-a provocat de mai multe ori să bată din palme şi să sară. "Ne vedem des, dar mereu sunteţi la fel de calzi", le-a spus Smiley, care le-a adresat celor prezenţi şi urări de sărbători. 


Programul "Oraşul faptelor bune" continuă şi zilele următoare cu mai multe concerte:

Marţi, 17 decembrie - ora 20

Alina Eremia

Mark Stam

Carla's Dream

DJ Project

Antonia

Miercuri, 18 decembrie – ora 20.30

AMI

The Motans

Minelli

Irina Rimes

Vescan

Joi, 19 decembrie - ora 20

Nicole Cherry

Andreea Olaru

Lora

Alexandra Stan

Liviu Teodorescu

Vineri, 20 decembrie – ora 20.30

Alex Velea

Lino

Delia

Mira

Sâmbătă, 21 decembrie - ora 18

ADDA

Spike

Noaptea Târziu

Ruby