Turiştii care au vizitat în ultima vreme Parisul abia au putut zări simbolul oraşului, turnul Eiffel, capitala Franţei având mari probleme cu smogul. Nivelul de poluare a ajuns să depăşească 100 de micrograme de particule fine pe metru cub, în condiţiile în care pragul critic este de 80 de micrograme.

Drept urmare, şoferii parizieni au avut parte de o nouă regulă, altminteri cunoscută românilor din perioada comunistă: circulaţia alternativă, într-o zi cu numere pare, în următoarea cu numere impare (regulă ce nu s-a aplicat de pildă maşinilor nepoluante, electrice ori hibride).

După doar o zi, restricţia, criticată de mulţi parizieni, a şi fost ridicată, întrucât smogul părea că s-a mai dispersat, iar autorităţile au anunţat că vor face măsurătorile necesare pentru a afla dacă traficul restrâns a contribuit sau nu. Totuşi, edilii au decis să menţină gratuite călătoriile cu transportul în comun, tot din dorinţa de a-i determina pe proprietarii de autoturisme să şi le lase acasă cât mai mult.