Un bărbat de 57 de ani din Cluj a trecut printr-o experienţă revoltătoare cu medicul său de familie. Potrivit Realitatea, diagnosticat cu tumoare pe creier, pacientul a fost pus pe drumuri de mai multe ori de medicul de familie Ionel Mircu, astfel că în final l-a anunţat că îşi va căuta un alt doctor.

Nemulţumit de atitudinea pacientului său, doctorul i-a trimis pacientului un SMS revoltător: "Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai pa, nesimţitule".

Medicul neagă că ar fi trimis acest SMS şi susţine că pacientul său, operat pe creier, ar putea să nu fie în toate facultăţile mintale.

Fostul ministru al Sănătăţii, Raed Arafat, în prezent secretar de stat, a recomandat familiei pacientului să-l reclame pe medic Colegiul Medicilor. "Nu e deontologic deloc, mai ales că pacientul are o problemă atât de gravă. Să îl incarci şi cu o astfel de situaţie... Îmi pare foarte rău, ne cerem scuze în faţa pacientului, pacientul are dreptul să reclame la Colegiul Medicilor, care să ia măsurile necesare pentru comportament inadecvat", a declarat Arafat.