Echipa de baschet CSM Oradea, devenită anul acesta în premieră vicecampioană naţională, a rămas fără unul dintre jucătorii de bază. Este vorba de orădeanul Titus Nicoară, care a acceptat oferta clubului Steaua CSM Bucureşti după un singur sezon jucat în Arena Antonio Alexe. Steaua CSM Eximbank a terminat sezonul trecut pe locul 9, ratând calificarea în play-off.

"Noi am făcut o ofertă financiară considerabil mai bună decât sezonul trecut, pe doi ani de zile, în condiţiile în care am dorit ca Titus să fie un simbol pentru suporteri şi pentru echipă. Chiar ne gândeam să-i oferim o funcţie după club după retragere", a declarat pentru BIHOREANUL managerul CSM Oradea, Şerban Sere.

Oferta a fost însă refuzată de jucătorul orădean. "Steaua Bucureşti i-a făcut o ofertă financiară mai mare. Normal, noi suntem supăraţi pentru că i-am acordat un rol important în echipă, am construit-o în jurul lui. Noi am acordat tot ce puteam mai mult, dar planurile noastre nu au coincis cu ale lui", a mai spus Şerban Sere.

După sezonul 2013-2014, când CSM Oradea a devenit vicecampioană naţională, a fost finalistă în Cupa României şi a jucat în EuroChallenge, valoarea baschetbaliştilor echipei a crescut. "Este, într-un fel, preţul succesului pe care-l plătim. Am avut un sezon foarte bun şi cotele jucătorilor au crescut", a afirmat Sere.

Vestea plecării lui Titus Nicoară, publicată marţi pe site-ul oficial al CSM Oradea şi pe pagina de Facebook a clubului, a stârnit reacţii din partea fanilor, care regretă decizia luată de orădean, unii dintre aceştia blamându-l că a părăsit echipa din oraşul natal, vicecampioană, pentru o alta fără performanţe de dragul banilor. Deocamdată, Titus Nicoară nu a putut fi contactat pentru a face declaraţii.

Şerban Sere a precizat că CSM Oradea se află în negocieri cu "marea majoritate a jucătorilor din sezonul trecut". "Cu unii vom semna chiar mâine. Ne dorim în mare parte să păstrăm nucleul de jucători de sezonul trecut", a declarat managerul.

Echipa de baschet orădeană se orientează pentru a semna cu încă un jucător român, chiar dacă noua regulă introdusă de Federaţia Română de Baschet - potrivit căreia formaţiile din Liga Naţională vor trebui să aibă un jucător autohton tot timpul pe teren - nu va mai fi pusă în aplicare, aceasta fiind contestată de reprezentanţii mai multor cluburi. "În oricare dintre cele două contexte noi vom încerca să aducem un jucător român în locul lui Titus. Avem unele variante şi, dacă ne ies, sper să fie nişte variante bune", a afirmat Sere.

Acesta n-a dorit să comenteze zvonurile publicate de site-ul Total Baschet potrivit cărora William Franklin ar fi aproape de a semna cu echipa U Cluj, iar Daniel Dillon s-ar putea să se întoarcă la o echipă din Australia.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul: Titus Nicoară: "Oradea a avut clar prima opţiune în a obţine semnătura mea"