Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA, a desfiinţat sentinţa instanţei inferioare şi l-a condamnat, miercuri, pe primarul Mircia Gutău la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Aceeaşi pedepasă a primit şi Nicolae Dicu, fostul viceprimar, acuzat de complicate la luare de mită.

Instanţa a dedus însă durata reţinerii şi arestării preventive a acestora. Atfel, pentru Mircea Gutău, judecătorii au scăzut din cei trei ani şi şase luni de condamnare perioada reţinerii din 27 iulie 2006 şi cea a arestării preventive, de la 11 iulie până la 10 noiembrie 2006, iar pentru Dicu, reţinerea şi arestarea preventivă de la 7 iulie până la 10 noiembrie 2006.

Cei doi mai trebuie să-i plătească denunţătorului echivalentul în lei a 5.000 de euro, suma reprezentând şpaga primită.

Primarul PDL al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie - iulie 2006, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.