Medicii au fost înştiinţaţi că bărbatul de 61 de ani din Lugaşu de Jos se simte rău luni după amiază. Un echipaj de la Ambulanţa Aleşd l-a găsit cu semne vitale instabile şi în hipotermie şi i-a acordat primul ajutor.

În drum spre spital, însă, starea i s-a agravat, iar bolnavul a intrat în stop respirator.

"Echipajul medical a început manevrele de resuscitare avansată, care au continuat şi la camera de gardă a Spitalului Aleşd. Pe parcursul a două ore, inima pacientului a dat semne de câteva ori că va bate din nou, dar din păcate, cu toate eforturile medicilor, aceasta a rămas oprită definitiv şi a fost declarat decesul", a anunţat marţi doctorul Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bihor.

Potrivit acestuia, cauza decesului pare să fi fost frigul. Victima trăia în condiţii mizere, fără sursă de căldură, iar în plus, suferea cu inima şi cu plămânii.

"Regretabilă este atitudinea aparţinătorilor pacientului, care, deşi ştiau că trăieşte singur, în condiţii de frig şi foame, au găsit de cuviinţă să acuze echipajul de la Ambulanţă că nu a lăsat pacientul să moară în patul său şi i-a deranjat aducându-l la spital", a mai afirmat dr. Boţcău.