Crimă dublă în curtea unei biserici din localitatea Mihăileşti, judeţul Argeş, unde o femeie a fost găsită duminică cu gâtul tăiat iar băiatul ei de 15 ani înjunghiat şi cu capul zdrobit.

Mamă şi fiu ucişi iar criminalul, rănit...

Potrivit adevărul.ro, criminalul care este partenerul de viaţă a femeii, a fost descoperit de poliţişti în apropierea victimelor, reţinut şi internat în spital pentru îngrijiri medicale.

Agresorul s-a rănit grav cu cuţitul la gât încercând să se sinucidă după ce şi-a ucis victimele. Potrivit primelor cercetări, bărbatul a acţionat din gelozie.

De altfel, el şi-a anunţat intenţiile în cadrul unei emisiuni TV cu audienţă ridicată.

Bărbatul, prezentat ca Irinel, şi victima lui, Ramona, au fost în luna ianuarie în studioul emisiunii „Acces direct” al televiziunii Antena 1 într-o tentativă eşuată de împăcare.

Cei doi, venind fiecare dintr-o căsătorie eşuată, aveau o relaţie de trei ani care intrase în impas din cauza geloziei bărbatului.

Irinel şi-a acuzat victima inclusiv în faţa moderatorilor că l-ar fi înşelat. Ramona, care şi-a descris partenerul de viaţă ca "dur, urâcios şi răutăcios", a povestit că acesta obişnuieşte să o bată, dar că trăieşte în continuare cu el din frică.

"Mi-a spus că mă bagă în pământ"

Ramona le-a spus redactorilor că ar vrea să rupă relaţia, dar se teme. "Mi-a spus dacă fac asta el intră în puşcărie şi pe mine mă bagă în pământ", a povestit victima.

Potrivit adevărul.ro la insistenţa moderatorilor, bărbatul a recunoscut că şi-a ameninţat partenera şi pe băiatul ei din prima căsătorie cu moartea şi chiar a spus că nu a glumit când a ameninţat cu "lucruri foarte rele".

Totuși, nicio autoritate nu a luat vreo măsură pentru a preîntâmpina comiterea celor două crime.

Psihologul Dan Mihăileanu, care a urmărit ulterior filmarea, le-a declarat jurnaliştilor că din comportamentul bărbatului reieşea clar că avea nevoie de tratament medical de specialitate.

"Dădea semne evidente de depresie, dar se şi încadra în tiparul clasic al celor predispuşi la violenţă, chiar la violenţă extremă. Faptul că autorităţile au fost imobile, nepăsătoare, a dus la o dublă crimă, o spun fără echivoc", a declarat Mihăileanu pentru Adevărul.