Poliţiştii i-au găsit pe criminalii autostopişti care au înjunghiat mortal un bărbat şi au rănit-o pe soţia acestuia, aceştia fiind doi tineri de 18 şi 16 ani din Drajna, judeţul Călăraşi.

Cei doi tineri au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzaţi de omor şi tentativă de omor calificat.

L-au privit cum moare

Oribilul atac a avut loc în seara de 24 noiembrie, când soţii Ion (58 de ani) şi Violeta Constantin (55 ani) i-au luat pe cei cu maşina, de la Drajna spre comuna Ştefan cel Mare. Când au coborât din maşină, minorii i-au atacat pe cei doi soţi cu cuţitele, înjunghiindu-l mortal pe şofer în gât şi pe femeie în omoplat. 

După ce au audiat numeroşi oameni, poliţiştii au descins, joi, la casele celor doi tineri. Amândoi au recunoscut faptele, iar din declaraţiile lor, poliţiştii au dedus că nu regretă absolut nimic. Potrivit procurorului de caz, Mădălina Miu, citat de news.ro, tinerii şi-au recunoscut fapta şi au descris în detaliu modul în care au săvârşit-o.

Mai mult, adolescenţii au spus că au urmărit ce se întâmplă în urma lor, la locul crimei. Ei l-au văzut pe şofer cum a coborât cu ultimele puteri de la volan, şi-a desfăcut cureaua de la pantaloni şi s-a prăbuşit. De altfel, acesta şi-a dat ultima suflare la faţa locului, rana de la gât fiind-i fatală. Când au sosit echipajele de prim-ajutor, alertate de soţia sa, pentru bărbatul de 58 de ani nu s-a mai putut face nimic.

Fără remuşcări

Potrivit inspectorului şef al IPJ Călăraşi, Marian Iorga, ambii sunt elevi de liceu, unul în clasa a 12-a şi unul în clasa a 10-a, nu au antecedente şi niciunul dintre ei nu provine din familii cu probleme. El a precizat că li se va face inclusiv o evaluare psihiatrică, întrucât cei doi "s-au întors acasă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat".

Armele folosite sunt două cuţite tip-fluture, cu lamă lungă şi deosebit de tăioasă, achiziţionate de la un magazin din Slobozia. Poliţiştii cred că tinerii s-au inspirat cumva în comiterea faptei şi de pe internet, iar teribilismul de care au dat dovadă depăşeşte orice imaginaţie, scrie adevarul.ro.

Pe lângă că, după comiterea acestui atac mortal, cei doi tineri au plecat acasă, n-au avut ulterior nicio remuşcare. Unul dintre ei chiar şi-a sărbătorit majoratul, fiind minor pe 24 noiembrie. 

Conform anchetatorilor, ei riscă între 15 şi 25 de ani închisoare. Tot anchetatorii spun că vor cere şi o evaluare psihiatrică a suspecţilor. "Vom solicita şi o evaluare neuropsihiatrică, iar ancheta va clarifica şi mobilul crimei. Au comis o faptă cu o cruzime ieşită din comun, iar apoi au stat foarte liniştiţi. Ei au declarat că doreau să sustragă un autoturism, acesta este mobilul crimei în acest moment", a mai spus comisar-şef Marian Iorga, şeful IPJ Călăraşi.