O crimă cu detalii cutremurătoare iese la iveală în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi. Un bărbat de 47 de ani este bănuit că, după ce şi-a omorât concubina, în a doua zi de Crăciun, şi-a obligat copilul în vârstă de 17 ani să-l ajute să o îngroape în apropierea casei. 

Investigaţiile făcute până acum de procurori au scos la iveală că, pe 26 decembrie, cel mai probabil pe fondul consumului de alcool, Ion Manole (47 de ani) şi-a lovit concubina până ce aceasta a rămas în stare de inconştienţă, scrie adevarul.ro. Apoi, Manole ar fi săpat o groapă pe un teren arat din apropierea casei sale. Nu ar fi reuşit să-şi îngroape concubina de unul singur, motiv pentru care a cerut ajutorul fiului său minor, de 17 ani.

Ca acesta să-l ajute, l-a ameninţat cu moartea. De asemenea, i-a cerut să nu povestească ce a fost pus să facă. În noaptea de Revelion, adolescentul ar fi povestit însă unui prieten, şi astfel cazul a ajuns la Poliţie. În prima fază a anchetei, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se afla dacă femeia mai era sau nu vie atunci când a fost îngropată, rezultatele urmând a fi prezentate de către Institutul de Medicină Legală din Iaşi.

Totodată, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a fost reţinut. Din primele cercetări se pare că atât el, cât şi concubina sa erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei doi erau împreună de 17 ani şi aveau 2 fete şi un băiat.