Incindent grav şi neobişnuit la Spitalul Judeţean Ilfov: o pacientă a luat foc pe masa de operaţie, în timpul unei intervenţii de apendicită.

"M-a ars foarte rău şi domnul doctor a început să ţipe că s-a întâmplat ceva. Mi-am dat seama că e ceva grav. După câteva secunde, doamna doctor a început să ţipe: A luat foc! Nu am văzut flăcări că mi-au pus cearşaful pe faţă", a povestit victima, o tânără de 24 de ani. Echipa de medici a stins rapid focul, care i-a produs pacientei arsuri de gradul 1 şi 2.  

De vină, cred specialiştii, a fost iodul folosit pentru dezinfectarea plăgii, iod care a intrat în contact cu bisturiul electric manevrat de medici. Directoarea spitalului, Elena Popescu, a precizat pentru Pro TV că astfel de incidente se întâmplă. E drept, cam rar.

De parcă situaţia nu ar fi fost destul de scandaloasă, chirurgul care o opera pe tânără recunoaşte incidentul, dar acuză totodată familia pacientei de şantaj. Medicul susţine că i s-au cerut 10.000 de euro, iar în schimb familia nu ar fi depus nicio plângere.

Acum, pacienta a sesizat conducerea spitalului, dar şi procurorii, şi doreşte ca chirurgul să o despăgubească cu 200.000 de euro.