Reprezentanţii asociaţiei Anima Pro Terra au semnalat, sâmbătă, un incident plin de cruzime petrecut în Pasul Prislop. Un bărbat a oprit maşina pe drum şi a împuşcat o căţeluşă, la eveniment fiind martor şi un copilaş de şase ani care a rămas şocat. Iniţial, poliţiştii au susţinut că nu s-a petrecut nimic ilegal.

"Doi voluntari ai asociaţiei noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă în stare de şoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borşa (MM) şi într-o curba au văzut un Logan roşu oprit care a împuşcat mortal o căţeluşă pe şosea (pe un drum public, nu în pădure!). Voluntarii noştri au sunat imediat la 112, însă făptaşul a luat cadavrul şi a plecat!", au scris pe Facebook reprezentanţii asociaţiei Anima Pro Terra.

Daniel Vereş, reprezentant al Asociaţiei Anima Pro Terra, care a fost martor al acestui incident, a povestit la Digi24 că, în timp ce se afla pe drumul spre Borşa, a auzit o împuşcătură. "M-am speriat, şi eu, şi copilul. Am oprit instant. Am văzut căţelul care era întins pe jos. Şi acum, când mă gândesc, sunt un pic şocat", a spus el.

"Cred că dacă mergeam mai tare cu 3 - 4 km pe oră putea să ne nimerească şi pe noi. A fost o fracţiune de secundă", a adăugat el.

Poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 şi au mers la faţa locului. Iniţial, aceştia au susţinut că nu s-a întâmplat nimic ilegal, pentru că bărbatul care tras este paznic de vânătoare autorizat, iar pe raza fondului de vânătoare, câinii hoinari pot fi împuşcaţi.

Ulterior, potrivit Digi24.ro, poliţiştii din Maramureş s-au răzgândit. Bărbatul care a împuşcat câinele este acum cercetat pentru uz de armă fără drept şi uciderea animalelor.

"Urmare a verificărilor efectuate de politiştii maramureşeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care în cursul acestei zile ar fi împuşcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr.205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Multumim cetăţenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit poliţiştii în clarificarea situaţiei de fapt", se arată în comunicatul IPJ Maramureş.