Cunoscutul sociolog Alfred Bulai, fost profesor universitar la SNSPA, a fost pus sub acuzare și reținut miercuri în urma audierilor de la Poliție și perchezițiilor desfășurate la domiciliul acestuia.

El este acuzat că și-a agresat sexual studentele, unora dintre ele cerându-le să se dezbrace în fața lui. Situația revoltătoare a ieșit la iveală după o investigație jurnalistică semnată de portalul Snoop.

Sociologul Alfred Bulai a fost reținut după ce a fost audiat timp de câteva ore, pentru prima dată de la declanșarea anchetei pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală în formă continuată, scrie Hotnews.ro. Conform Parchetului Sectorului 1, Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, arată aceeași sursă. 

Sociologul a fost ridicat de acasă și dus la audieri la Secția 2 de Poliție din București, în jurul orei 12, după ce anchetatorii au făcut percheziții la locuința și în mașina sa.

El a refuzat să răspundă la întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu acuzațiile care i se aduc. „Nu am nimic de comentat”, a spus sociologul. 

Inquam Photos / Cosmin Enache

Polițiștii au ieșit din casa profesorului Bulai cu saci de dovezi. Tot miercuri, procurorii și polițiștii au pus în executare alte două mandate de percheziție domiciliară, la locuința Corinei Benga, asistenta lui Bulai, care a fost audiată săptămâna trecută, și locuința fostei soții a sociologului.

Luna trecută, anchetatorii au făcut percheziţii la trei sedii ale SNSPA.

Publicația Snoop.ro a dezvăluit, în articolul „Maestrul manipulării”, că sociologul Alfred Bulai (61 ani), profesor şi cunoscut analist politic la TV, le cerea studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat, iar pe unele le pipăia. 

Între altele, celebrul sociolog le spunea studentelor sale că fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”, criticându-le că nu sunt așa. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci, mai mult decât a sta în sutien?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop.

Pe 6 august, SNSPA a anunţat că Bulai a fost dat afară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!