Războiul pentru conducerea Inspectoratului Şcolar continuă. După episodul demn de Cascadorii Râsului consemnat la începutul verii, când în locul PDL-istului Dorel Luca a fost numit ca inspector general, pe filiera sindicalistului Ioan Ţenţ, pesedistul Dan Matei, care însă n-a apucat să fie instalat pentru că fotoliul i-a fost suflat de liberalul Daniel Negrean, de aproape o lună se duce o bătălie aprigă şi pentru postul de inspector general adjunct.

Cum acesta e ocupat de Keri Hajnal, iar liderii UDMR fac spume să nu se atingă nimeni de ea fiindcă ar fi, cum altfel, discriminare etnică, în culise se duce o bătălie pentru înfiinţarea încă unui post la care trage profesorul de matematică Florin Nicoară.

Cotat ca fiind cel mai bun din judeţ în specialitatea sa, dar considerat o fire dificilă şi cam "turnător" al şefilor săi de la Şcoala Dacia, Nicoară are avantajul de a fi membru PNL, ce-i drept de puţină vreme, dar şi dezavantajul că a fost membru în PSD până prin 2008-2009, iar apoi ar fi poposit o vreme inclusiv pe la PDL. Grea ecuaţie pentru liderii USL...