Doar o bere, şefu’! Clasica apărare a şoferilor prinşi băuţi la volan e deja depăşită. Un afacerist din Pocola, trimis în judecată pentru că, anul trecut, în noaptea de 8/9 septembrie, a fost prins cu o alcoolemie de 1,54 la mie în sânge, a ajuns de poveste pe holurile Judecătoriei Beiuş, după ce i-a ameţit pe magistraţi cu "textele" lui.

Întâi a pretins că a băut după ce a fost oprit de poliţişti, apoi, când l-au trimis la poligraf, a refuzat pe motiv că e bolnav cu inima, dar a venit cu o nouă poveste: s-a cinstit cu două beri "pe la prânz", la un picnic, apoi a mai luat câteva guri de pălincă şi spre seară, însă s-a jurat că a fost doar "medicament".

Evident, avea o poveste şi pentru asta: cică după ce a plecat de la scaldă, i s-a oprit maşina în drum şi s-a dus pe jos până acasă după motorină, a revenit la maşina rămasă în pană şi pe drum spre casă a poftit la o duşcă din sticla cu tărie pe care o ţine la îndemână "pentru orice eventualitate".

Urmarea? Omul a rămas fără permis şi s-a ales cu o "pată" la cazier, fiind condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Eventual, la umplut rezervoare...