A doua zi de Crăciun ar fi putut aduce o tragedie de proporţii pe şoselele din Bihor. Un şofer de TIR a urcat la volan beat turtă şi a făcut "echilibristică" pe DN 79, între Mădăras şi Inand, fiind prins şi dat pe mâna poliţiştilor după ce alţi doi şoferi au reuşit să îi ia cheile şi să sune la 112.

Întâmplarea s-a petrecut duminică în jurul orei 15.30 şi a fost sesizată BIHOREANULUI chiar de către unul dintre cetăţenii care l-au prins, Călin Trifa, care a trimis şi o filmare.

Imaginile pot avea impact emoţional şi arată cum TIR-ul rulează cu viteză fără ca şoferul să deţină controlul.

Mastodontul a intrat de nenumărate ori pe contrasens, fiind "bliţuit" de şoferii care veneau din sens opus. La un moment dat se vede cum unul dintre aceştia chiar iese pe acostament pentru a evita un impact frontal cu TIR-ul care gonea pe contrasens.

Pentru a-l determina să oprească, şoferul din spatele TIR-ului a claxonat insistent pe mai multe porţiuni de drum. Degeaba, însă, TIR-istul a gonit în continuare.

"În secundele alea am claxonat crezând ca se va opri. În final, a oprit pe marginea drumului, era geamul deschis şi am apucat să-i iau cheile din contact. M-a ajutat şi un alt bărbat. Şoferul (foto) este rus, iar în momentul în care am deschis uşa, a dat cu picioarele după noi, să ne lovească. S-a calmat când a văzut că i-am luat cheile", a descris Călin Trifa întâmplarea pentru BIHOREANUL.

Cei doi bărbaţi au reuşit să-l ţină pe şoferul inconştient până au ajuns poliţiştii, care, conform spuselor martorului, au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,38 în aerul pur expirat (ceea ce înseamnă că în sânge avea cel puţin dublu) şi l-au dus la Spitalul din Salonta, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Contactată de BIHOREANUL, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a confirmat incidentul. 

"Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Belarus, care a fost depistat azi, 26 decembrie, la ora 15.14, pe D.N.79, în afara municipiului Salonta, în timp ce conducea un autotren, având o concentraţie alcoolică în aerul expirat peste limita legală de 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuare de poliţiştii rutieri salontani, sub supravegherea unui procuror", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

UPDATE: Cine este cel de-al doilea șofer

Sursele BIHOREANULUI spun că cel de-al doilea bărbat care l-a deposedat de chei pe șoferul băut este chiar polițist.

Se numește Alin Laza, activează în cadrul postului Cefa și se afla în timpul liber, cu familia în mașină, când a observat manevrele șoferului de TIR.

După ce a urcat în cabina individului și l-a imobilizat, a sunat sa-si anunțe șefii.

(sursa video: Călin Trifa)

UPDATE: 

Şoferul din Belarus a fost reţinut pentru 24 de ore. Citeşte mai mult, aici: 

Şoferul beat criţă, oprit cu greu în timp ce făcea slalom pe şoselele din Bihor, a fost reţinut pentru 24 de ore (VIDEO)