Poliţiştii din Marghita au reţinut, duminică dimineaţă, la ora 9, un tânăr în vârstă de 22 de ani care a condus cu permisul suspendat, sub influenţa alcoolului şi a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor.

Pe Calea Republicii din Marghita, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea în trafic a autoturismului, însă conducătorul maşinii a refuzat să oprească, astfel încât echipajul a trecut la urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase.

"Pentru oprirea autoturismului, poliţiştii din Marghita au executat două focuri de avertisment în plan vertical şi alte patru focuri cu armamentul din dotare înspre autovehicul, reuşind astfel imobilizarea conducătorului auto, care nu a suferit leziuni în urma folosirii armamentului de către poliţişti", a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Tânărul avea permisul suspendat, iar, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Acelaşi tânăr a fost depistat de poliţiştii din Marghita şi în data de 22 mai, în trafic, pe drumul judeţean 191 F, în localitatea bihoreană Păgaia, tot în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice", mai precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Poliţiştii din Marghita l-au reţinut pe şofer pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi urmează să îl prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă.