Poliţiştii de frontieră bihoreni îl cercetează pe un camionagiu sârb în vârstă de 57 de ani care a vrut să treacă graniţa prin Valea lui Mihai cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Beat fiind, bărbatul a blocat traficul în vamă după ce s-a prezentat la controlul de frontieră pe contrasens.

"În data de 27 septembrie, ora 18.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai – I.T.P.F. Oradea, a venit pe contrasens, dinspre România spre Ungaria, blocând traficul, o persoană de sex masculin, la volanul unui autocamion marca MAN cu remorcă marca Krone, înmatriculat în Serbia", a precizat miercuri comisarul-şef de poliţie Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Bărbatului i s-a cerut să prezinte documente de identitate, însă fiind într-o stare de ebritate avansată, acesta nu a reuşit să se legitimeze, fapt pentru care s-a procedat la verificarea cabinei autocamionului. În cabină, poliţiştii de frontieră au descoperit o carte de identitate eliberată de autorităţile din Serbia pe numele de Mico K., în vârstă de 57 de ani.

"În continuare, poliţiştii de frontieră au procedat la testarea bărbatului cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltare de probe biologice", a mai arătat Laura Bondar.

Poliţiştii de frontieră ai ITPF Oradea au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii  de  conducere pe drumurile publice a unui vehicul  sub influenţa alcoolului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.