Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat joi că un şofer s-a transformat în pericol public pe E60, în zona intrării în localitatea Tinăud.

Alături de sesizare, BIHOREANUL a primit şi un videoclip în care se vede cum şoferul sau şoferiţa respectivă nu doar că intră în depăşirea unui TIR într-un loc nepermis, pe linie continuă, ci şi continuă să conducă pe contrasens, depăşind o insuliţă care desparte cele două sensuri. 

"Aşa se conduce pe E60. Pericol public! Am sunat şi la Poliţie, sper să se ia măsuri", a transmis cititorul. 

Contactată de BIHOREANUL, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a precizat că poliţiştii au primit o sesizare în acest caz şi fac verificări. 

"Din verificările efectuate, participantul la trafic respectiv a apelat I.P.J. Bihor prin S.N.U.A.U. 112 azi, 12 mai, la ora 10.18, sesizând că un autoturism este condus agresiv pe raza localităţii Auşeu şi că a efectuat şi o depăşire neregulamentară. În urma sesizării, poliţiştii Secţiei  nr. 1 de Poliţie Rurală Borod s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, însă autoturismul în cauză nu se mai afla în zonă. În consecinţă, poliţiştii Secţiei Nr. 1 de Poliţie Rurală Borod continuă verificările cu privire la aspectele semnalate, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale", a transmis reprezentanta IPJ. 

Gestul şoferului de a conduce pe contrasens este, conform legii, o contravenţie.

Conform Codului Rutier, şoferul în cauză riscă să fie amendat cu minimum 870 de lei şi să i se suspende dreptul de a conduce autovehicule pe drumuri publice pentru o perioadă de 60 de zile. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!