Un tânăr orădean de 36 de ani, angajat al firmei de salubritate RER Ecologic Service, a murit, marţi dimineaţă, în urma unui accident rutier petrecut în jurul orei 7, la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Decebal. Se pare că bărbatul, pe numele său Petru Buz, voia să dea o mână de ajutor unui coleg, un orădean în vârstă de 50 de ani, care s-a trezit cu cabina autospecialei pe care o conducea rabatată, după ce a frânat la semaforul de culoare roşie.

Şoferul cabinei rabatate şi pasagerul său s-au dat jos pentru a reaşeza cabina, iar Buz, şofer pe o altă autospecială a firmei de salubritate, le-a sărit în ajutor. Potrivit subcomisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene, în timp ce cei trei încercau să repună cabina la loc, autospeciala s-a pus în mişcare, a străbătut intersecţia, a lovit o bordură, a virat brusc spre stânga şi l-a prins sub roţi pe tânărul de 36 de ani, care alergase după maşină ca să o oprească. Pe traiectoria sa, maşina, care se pare că fusese scoasă din viteză, dar fără să-i fie trasă frâna de mână, a mai tamponat un autoturism oprit la semafor pe sensul opus, iar apoi s-a oprit într-un stâlp de lemn.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD, însă bărbatul de 36 de ani suferise leziuni toracice şi abdominale grave. "Echipajul a început manevrele de resuscitare, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Accidentul petrecut i-a bulversat şi pe angajaţii companiei de salubritate, mai cu seamă că tânărul mort nu încercase decât să fie de folos. "Conducerea societăţii pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare pentru a lămuri toate împrejurările în care s-a produs această tragedie", a precizat Ionel Ban, director de producţie în cadrul RER Ecologic Service.