Patru persoane au fost ucise şi cel puţin 20 rănite, duminică dimineaţă, în Grecia, într-un accident provocat de un şofer de tir român care a fost reţinut de poliţie. Tirul a lovit peste 30 de maşini, pe o autostradă, în apropiere de Salonic.

Potrivit site-ului Novinite.com, care citează postul public de radio bulgar, tirul condus de român era înmatriculat în Bulgaria şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind maşinile staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil.

Şoferul român a declarat că a văzut semnalizările luminoase care indicau restricţii de circulaţie cauzate de lucrări, însă nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare. Aşa a lovit peste 30 de maşini.

În urma impactului, 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav şi 20 sunt rănite uşor, informează Ministerul Afacerilor Externe, precizând că "nu rezultă, încă" decesul sau rănirea vreunui român. MAE a mai informat că şoferul a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor elene.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj familiilor cetăţenilor care şi-au pierdut viaţa, precum şi persoanelor rănite în accidentul rutier petrecut în apropierea oraşului Salonic din Grecia. "Îmi exprim profunda îndurerare faţă de tragicul accident petrecut duminică, 5 octombrie a.c., în apropierea oraşului Salonic. Doresc să transmit sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa şi să le doresc deplină însănătoşire persoanelor care au fost rănite", se arată în mesajul preşedintelui.

Potrivit agenţiei de stat Athens-Macedonia News Agency, tirul, care venea dinspre oraşul Veria şi se deplasa cu viteză, a lovit aproximativ 30 de vehicule pe autostrada Egnatia, în nordul Greciei. Cel puţin unul dintre vehicule a luat foc în urma impactului, produs în jurul orei 10.30.

Şoferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost ulterior arestat de poliţie, care l-a găsit ascuns pe un câmp din apropiere.

Zona accidentului a fost securizată întrucât echipele de intervenţie continuau eforturile de a elibera persoanele blocate în maşini şi pentru a permite anchetatorilor să strângă dovezi privind circumstanţele producerii accidentului.