Teribilismul l-a costat permisul pe un șofer din Oradea. Tânărul în vârstă de 23 de ani a fost filmat în timp ce rula agresiv cu un BMW într-un sens giratoriu de lângă sala polivalentă Oradea Arena, cu roțile mașinii șuierând zgomotos.

În imaginile publicate în grupul de Facebook „Info Trafic” se vede cum drifturile s-au petrecut pe timp de zi, iar în jurul șoferului erau atât pietoni, cât și un biciclist.

BMW-ul înmatriculat în Bihor intră în sensul giratoriu dinspre Oradea Arena, iar apoi, preț de câteva secunde, se învârte de patru ori în jurul rondoului. Ca și cum s-ar fi aflat în propriul poligon, nu pe o stradă publică unde ar fi putut accidenta o persoană nevinovată, șoferul își lasă mașina să derapeze zgomotos. Deși este filmat de la distanță, este clar că gălăgia pe care mașina o face este puternică.

Scena a fost postată în grupul de Facebook „Info Trafic” și a stârnit reacții de toate felurile. În timp ce unii îl critică pe șofer și cer ca imaginile să ajungă la Poliție, există și voci care îl felicită și îi apreciază abilitățile de conducător auto. „Merită aplauze, dacă nu era șofer bun, o dădea în bordură de mult”, a scris un bihorean.

Polițiștii nu au considerat, însă, că șoferul trebuie aplaudat, ba chiar din contră, că trebuie pedepsit. Membru în același grup de pe rețeaua de socializare, polițistul rutier Sebastian Drimbe a precizat, într-un comentariu la imaginile cu pricina, că șoferul a rămas fără permis. Mai precis, individul a fost sancționat cu suspendarea dreptului de a conduce timp de 30 de zile, dar și cu o amendă.

Informația a fost confimată oficial de Poliția Bihor, care duminică a anunțat că, după apariția înregistrării video în spațiul online, l-a identificat pe șoferul care făcea derapaje controlate.

„Polițiștii Biroului Rutier Oradea au efectuat verificări și au identificat, la scurt timp, conducătorul autoturismului ca fiind un tânăr de 23 de ani, din Oradea. Față de tânărul în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor articolului 54, indice 1, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată, cu 5 puncte amendă, în valoare de 725 de lei. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 30 de zile”, a declarat ofițeruul de presă al Poliției Bihor, Alin Laza.

Articolul de lege în baza căruia tânărul a fost sancționat prevede că șoferilor le este interzis să adopte un comportament agresiv, unde se include și „realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii vehiculului”.

(sursa video: Info Trafic Bihor & Oradea/Facebook)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!