Peste 55 dintre amenzile date de poliţiştii bihoreni în ultimele două zile au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind purtarea centurii de siguranţă sau pentru folosirea telefonului mobil la volan, dintr-un total de 116 participanţi la trafic sancţionaţi.

Poliţiştii bihoreni acţionează în perioada 16-22 septembrie pentru a-i face pe şoferi, biciclişti sau pietoni să conştientizeze riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă legea, în cadrul campaniei europene ROADPOL Safty Days, realizate de Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere (ROADPOL).

Totodată, proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

În acest context, miercuri dimineaţă, poliţiştii au acţionat şi pe Bulevardul Dacia din Oradea (foto).

"În cursul zilei de astăzi, un obiectiv al poliţiilor europene este acela de a atinge zero persoane decedate în accidente rutiere, în condiţiile în care media europeană pe zi este în jur de 70 de persoane decedate", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul Sorin Indrieş, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier Bihor.

Pe lângă obiceiurile ce distrag atenţia şoferilor în timp ce conduc, poliţiştii sunt atenţi şi la conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, depăşirea vitezei legale ori traversarea neregulamentară.

Amenzile contravenţionale aplicate de poliţişti în ultimele 48 de ore se ridică la 39.215 lei, iar 10 şoferi au rămas și fără permis de conducere. 

Pentru neportul centurii de siguranţă şi folosirea telefonului mobil fără dispozitive de tip "mâini libere" şoferii sunt sancţionaţi cu două sau trei puncte de amendă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!