Mai mulți români, în special cei care locuiesc în apropierea graniței, aleg în această perioadă să meargă în Ungaria pentru a face plinul mașinii. Atât prețul benzinei, cât și cel al motorinei este plafonat în Ungaria de mai multă vreme, în timp ce în România a crescut în ultimele luni. 

Digi24 a transmis, marți, un reportaj care arată că șoferii români, inclusiv unii din Oradea, se duc la benzinăriile cele mai apropiate de pe teritoriul Ungariei, unde, la un plin, economisesc circa 100 de lei, ba chiar și 150 de lei, după cum spunea unul dintre șoferii intervievați. 

Potrivit Digi24, în benzinăria din primul oraş din Ungaria de după graniță, aflat la circa 5 kilometri de punctul de trecere a frontierei, una din cinci maşini este cu numere de România.

"Preţul motorinei şi al benzinei este în continuare plafonat în Ungaria la 480 de foriţi per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru înseamnă 6,33 lei per litru de benzină şi motorină”, a transmis Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24. 

De asemenea, și șoferii români din alte județe decât cele de frontieră, aflați în tranzit prin Ungaria, preferă să facă plinul în benzinăriile din această țară. 

Reportajul Digi24:

Prețurile carburanților rămân plafonate în Ungaria cel puțin până pe 15 mai. În România, în schimb, prețurile nu au fost plafonate și au crescut substanțial în ultima perioadă. 

Potrivit portalului oficial al Consiliului Concurenței, monitorulpreturilor.info, miercuri, un litru de motorină standard costa 8,75 lei la OMW în Oradea, respectiv 8,67 de lei la Petrom în Oradea. În ceea ce privește benzina standard, aceasta costă miercuri 7,88 lei la OMW în Oradea, respectiv 7,8 lei la Petrom în Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!