Polițiștii bihoreni și colegii lor din Cluj, Satu Mare și Arad au desfășurat, sâmbătă, o amplă acțiune pe șosele, dispunând radare în cascadă pe drumurile naționale 1, 79, 19 și 19E. Numai în Bihor, oamenii legii au folosit 11 aparate radar, ca să depisteze șoferii care încalcă limita de viteză.

N-au dus lipsă de „capturi”. Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliția Bihor, sub semnătura comisarului șef de poliție Alina Fărcuța, „în cadrul acțiunii, desfășurată pe cele patru drumuri naționale care tranzitează județul Bihor, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 85.810 lei, din care majoritatea, respectiv 236 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză”.

Alte 25 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru pentru depășiri neregulamentare, două pentru conducere sub influența alcoolului, alte două pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, iar 21 pentru alte abateri săvârșite în trafic.

„De asemenea, în cadrul acțiunii în oglindă, polițiștii bihoreni au reţinut 29 de permise de conducere”, a transmis Fărcuța.

Vitezomani pe DN 1

Poliția Bihor a dat și două exemple de șoferi care au rămas pietoni.

Primul a fost un bărbat de 25 de ani, din Oradea, pe care, la ora 7.36 dimineața, aparatul radar l-a depistat că rula cu viteza de 115 km/h în localitatea bihoreană Urvind.

Câteva ore mai târziu, tot pe DN 1, însă în localitatea Borș, polițiștii au prins un bărbat de 36 de ani din Ștei, care conducea o mașină cu viteza de 120 km/h, în zonă în care viteza maximă permisă este de 50 km/h.

„Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, a transmis Fărcuța.

Beți la volan

Tot sâmbătă, polițiștii au deschis dosare penale pentru câțiva șoferi prinși la volan după ce au consumat alcool sau droguri.

În jurul orei 15.40, pe DN 76, la ieșire din Băile Felix, un tânăr de 24 de ani, din Beiuș, a ieșit cu mașina în decor și s-a răsturnat în șanț. „În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Șoferului i s-au prelevat probe biologice, pentru a se stabili dacă și ce substanțe psihoactive a consumat.

Alte două dosare penale au fost deschise pentru șoferi beți la volan. Un bărbat de 34 de ani din Cărpinet a fost prins în trafic în Ștei cu o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un altul, în vârstă de 32 de ani, din Oradea, pe strada Calea Aradului din municipiul reședință de județ, cu o alcoolemie de 0,43 mg/l. Și acestor doi șoferi le-au fost recoltate probe biologice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!