Marşul de protest al angajaţilor OTL s-a încheiat joi, în jurul orei 16.30 în faţa Primăriei, mai exact pe trotuarul de lângă Biserica Sfântul Ladislau. Dacă pe tot parcursul marşului, care a pornit din faţa sediului OTL şi a continuat prin Cantemir, Piaţa Independenţei şi până în Piaţa Unirii, aceştia au fost paşnici şi nu au scandat nimic, preferând să sporovăiască între ei, în faţa Primăriei oamenii au dat drumul la huiduieli.

Şoferii, vatmanii şi alţi angajaţi ai operatorului de transport, adică circa 100 de persoane, au strigat în cor "Vrem legalitate!" şi l-au huiduit pe primarul Ilie Bolojan, despre care au spus că vor "să-l dea jos". Protestatarii i-au numit "laşi" pe şefii Primăriei, deoarece, evident, nimeni n-a ieşit să "negocieze" cu nemulţumiţii. Şi în centrul oraşului, vatmanii şi şoferii care erau în trafic i-au claxonat şi încurajat pe colegii lor.

După maxim 10 minute de când au ajuns în Piaţa Unirii, liderul sindical Virgil Mînzu le-a cerut protestatarilor să se "disperseze în mod civilizat", dar după ce au prins gustul scandărilor, aceştia n-au mai vrut. "Bine, atunci cântăm "Ş-altă dată" şi apoi plecăm", a spus şeful sindicatului Transloc, la sugestia unuia dintre protestatari. Ciudat de veseli, protestatarii au cântat, aşadar, "Ş-altă dată, ş-altă dată o s-o facem şi mai şi mai lată!".

Angajaţii OTL au ieşit în stradă miercuri şi joi susţinând că OTL şi municipalitatea nu respectă Contractul Colectiv de Muncă, document care prevede că încă din luna iunie salariile lor trebuiau indexate cu rata inflaţiei, lucru care nu s-a întâmplat. De asemenea, nemulţumiţii susţin că Primăria subfinanţează OTL-ul în raport cu ceea ce traseele şi serviciile pe care i le impune.

Contactat de BIHOREANUL, managerul societăţii, Csuzi Istvan, a declarat că înţelege doleanţele angajaţilor, însă nu le poate satisface din cauza constrângerilor bugetare.

"Există realităţi economice care permit majorări salariale şi există realităţi economice care nu permit nicio majorare. Conform bugetului OTL, dacă am fi dat curs cererilor salariaţilor ar fi trebuit să reducem traseele liniilor de autobuz din oraş de la 2 milioane de kilometri la circa 1,3 milioane kilometri, iar traseele liniilor de tramvai de la 2 milioane kilometri la 1,8 milioane kilometri, dar şi să reducem 95 de posturi de şofer şi vatman. Voi cere Consiliului Local o rectificare a bugetului alocat, iar dacă propunerea va fi adoptată voi putea sta la discuţii cu sindicatul. Dacă nu, nu", a declarat managerul OTL.

Citeşte pe această temă şi articolele:

100 de angajaţi ai OTL mărşăluiesc prin oraş pentru salarii mai mari

Angajaţii OTL protestează pentru salarii mai mari şi acuză conducerea de "managment defectuos" (FOTO)