Şoferul orădean în vârstă de 25 de ani care, beat la volan, a accidentat grav un băiat pe o trecere de pietoni din Calea Aradului a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Analizele au arătat că acesta fusese și drogat!

Pozitiv la drugtest

Așa cum BIHOREANUL a relatat, accidentul s-a produs joi după amiază pe trecerea de pietoni din fața sediului Poliției Municipiului Oradea, șoferul conducând cu viteză și apoi fugind de la locul faptei. 

"În urma investigaţiilor efectuate la faţa locului de poliţiştii rutieri orădeni, s-a constatat că, un tânăr de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Aradului, la intersecţia cu strada Traian Blajovici, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi acordat prioritate de trecere şi ar fi acroşat, astfel, un minor de 12 ani, din Oradea, care se afla, în calitate de pieton, în traversarea străzii pe trecerea destinată pietonilor, marcată şi semnalizată corespunzător, în timp ce se deplasa pe lângă o trotinetă electrică", se explică într-un comunicat transmis vineri de Poliția Bihor.

După producerea accidentului, bărbatul a fugit de la faţa locului, fiind găsit ulterior de polițiști pe o stradă din apropiere.

Reținut pentru 24 de ore

Nu doar că era băut bine, dar analizele au arătat că urcase și drogat la volan.

"În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 25 de ani prezenta o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul de 25 de ani ar fi consumat substanţe cu efect psihoactiv", se mai arată în comunicat.

Șoferului i-au fost prelevate şi probe biologice, fiind anchetat în prezent pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive.

După ce a fost audiat, tânărul de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor și urmează ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, „în vederea dispunerii de măsuri legale".

Băiatul, în stare gravă

În urma accidentului rutier, copilul a fost grav rănit, suferind multiple leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral sever. 

Băiatul în vârstă de 12 ani a ajuns în stare de inconștiență și intubat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea.

"În cursul nopţii, victima a fost operată la secția de Neurochirurgie. În momentul de faţă el se află internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, dr. Natalia Hrihorişan de la UPU Oradea.

UPDATE:

Tânărul de 25 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Era la volanul mașinii de serviciu. DETALII, AICI!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!