Apar noi informaţii legate de accidentul produs marţi în Ungaria, la circa 60 de kilometri de Budapesta. Presa a descoperit că şoferul, Petru Kalau, transmitea live pe Facebook în momentul impactului a mai provocat două accidente grave.

Potrivit observator.tv, cel mai recent accident s-a petrecut anul trecut, iar în urma lui o tânără de 21 de ani a intrat în comă, ceea ce ridică semne de întrebare despre capacitatea lui de a mai conduce pe drumurile publice.

În plus, se pare că şi cursa pe care acesta o făcuse, marţi, era ilegală. Potrivit site-ului stirileprotv.ro, microbuzul în care se aflau românii era fabricat în 1996 şi nu avea licenţă de transport persoane. Cursa - susţin surse din anchetă - era una ilegală. Mai mult decât atât, certificatul de înmatriculare al autovehiculului fusese reţinut de poliţiştii din Mureş acum două luni, din cauza unor defecţiuni la sistemul de lumini.

Bărbatul care a provocat nenorocirea făcea frecvent astfel de curse. Mai mult, se pare că la momentul producerii accidentului, şoferul nici nu şi-ar fi dat seama pe unde circulă.

"El era cu telefonul, filma în direct, a ieşit de pe autostradă şi a a intrat pe şosea. El nu şi-a dat seama, a crezut că e autostrada, a confundat, vroia să se redreseze... şi atunci a intrat ", a spus, pentru sursa citată, un prieten de-al şoferului.

Între timp, trupurile celor nouă români morţi au fost duse la morgă pentru autopsie. Aceștia lucrau în agricultură în Slovenia și veneau spre casă. Costurile cu repatrierea lor vor fi suportate de Ministerul de Externe, din fondul de urgenţă.

Digi 24 notează că în urma tragediei, 16 copii din comunele mureşene Mica şi Bălăuşeri şi-au pierdut părinţii, ei urmând să fie evaluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

"Am stabilit că în comuna Bălăuşeri, respectiv satul Vişteu, este vorba de nouă copii minori, iar în comuna Mica este vorba de şapte copii minori. Joi, la locuinţele familiilor se va deplasa o comisie formată dintr-un reprezentant al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi doi reprezentanţi din partea Direcţiei de Protecţia a Copilului, dintre care un psiholog şi un asistent social care vor face evăluările la faţa locului, iar în urma acestora se vor întreprinde paşii următori", a afirmat subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond.