Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a transmis, luni, că poliţiştii din Aleşd l-au reţinut pe şoferul în vârstă de 33 de ani care a provocat accidentul rutier petrecut duminică în Tileagd. Maşina condusă de acesta a lovit o căruţă în care se aflau trei persoane, între care şi un băiat în vârstă de 13 ani. 

Accidentul s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 19, pe DJ767 D din Tileagd. "Un bărbat de 33 de ani, din Tileagd, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în timpul deplasării şi a acroşat un atelaj hipo, care circula în faţa sa, în aceeaşi direcţie de deplasare", se arată în informarea IPJ Bihor. 

Poliţiştii l-au testat şi au descoperit că bărbatul avea o "concentraţie alcoolică de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat". Şi vizitiul era băut, având o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

"În urma accidentului rutier, un bărbat de 64 de ani, din Tileagd, conducătorul atelajului hipo, a suferit leziuni uşoare. De asemenea, o femeie de 61 de ani şi un minor de 13 ani, ambii din Tileagd, pasageri în căruţă, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital", transmit poliţiştii. 

Şoferul care a provocat accidentul a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. "Luni, 6 iulie a.c., cel în cauză va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd, în vederea dispunerii de măsuri legale faţă de acesta", se arată în comunicatul IPJ.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Compartimentului Rutier Aleşd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului din Aleşd.