Şoferul Horgacs Csaba, cel care s-a urcat băut la volanul unei Ambulanţe, care a fost implicată sâmbătă într-un accident în timp ce transporta doi pacienţi de la Marghita la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea, va rămâne fără loc de muncă.

În urma accidentului, acesta a fost suspendat din funcţie, iar în zilele următoare se va întruni o comisie disciplinară care va analiza cazul său, după ce vor avea la dispoziţie şi rezultatele măsurării alcoolemiei din sânge.

"Şoferului i se va desface contractul de muncă, după ce se va întruni o comisie disciplinară în acest sens. Pentru alcool nu facem concesii. Nu trebuia să bea nici cu o seară înainte căci ştia că a doua zi este de serviciu", a declarat pentru BIHOREANUL, dr. Daniela Petrişor, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor.

Atitudinea tranşantă a SAJ Bihor este cauzată şi faptul că şoferul era responsabil atât pentru siguranţa sa, cât şi a colegilor şi a pacienţilor.

Trei maşini au fost serios avariate în urma unui accident petrecut, sâmbătă, în jurul prânzului, pe strada Republicii din Oradea. O autospecială a Ambulanţei s-a ciocnit frontal de un Volkswagen Touareg intrat pe contrasens, la volanul căruia se afla reputatul medic sportiv Mircea Lucaciu.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 11.30, la intersecţia străzilor Republicii şi Parcul Petofi Sandor. Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor transporta doi pacienţi din Marghita, dintre care o femeie în stare gravă cu ocluzie intestinală, când a intrat în coliziune frontală cu Touaregul care i-a tăiat calea.

Horgacs Csaba, şoferul de pe Ambulanţă, care mirosea puternic a alcool a recunoscut că băuse, "dar cu o seară înainte". Etilotestul a arătat că acesta avea 0,4 miligrame de alcool pur în aerul respirat, la limita dintre contravenţie şi infracţiune.

Vezi aici cum s-a petrecut accidentul: Accident grav cu o Ambulanţă, un Touareg şi un Mercedes lângă Crişul: Şoferul Ambulanţei era băut!