Românul Emil Ciurara, în vârstă de 30 de ani, care a provocat teribilul accident în Italia în urma căruia i-au murit doi copii, precum şi părinţii, le-ar fi mărturisit anchetatorilor că era la volan de 30 de ore, din România până în Toscana, şi că era foarte obosit.

"Nu puteam să-mi ţin ochii deschişi, eram obosit mort", a mărturisit el, potrivit publicaţiei italiene Corriere della Sera.

Tânărul a fost arestat pentru omor după teribilul accident petrecut sâmbătă pe autostrada A 1, între Arezzo şi Monte San Savino. El conducea un Volkswagen Sharan în care se mai aflau soţia sa, 4 copii şi bunicii paterni ai acestora. Maşina s-a izbit de un TIR, dar şi de un alt autoturism.

O fetiţă de 10 luni, un băiat de 10 ani şi bunicii celor doi copii au murit în urma impactului. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. 

Poliţia a constatat că în maşină călătoreau opt pasageri, în loc de şapte şi că, cel mai probabil, nu aveau centură de siguranţă.

Potrivit Corriere della Sera, românul a mai avut probleme cu legea în sudul Italiei, în Calabria, unde a comis un jaf.

Un martor a relatat autorităţilor că maşina condusă de Emil Ciurara mergea în zig-zag pe şosea. "Când am observat-o, am încetinit viteza şi m-am distanţat de maşina care părea să fi fost scăpată de sub control", a spus martorul. 

Românul va fi audiat luni în legătură cu producerea accidentului.