Pompierii militari au intervenit luni dimineaţă la stingerea unui incendiu neobişnuit, pe strada Nufărul din Oradea. Un autobuz era cât pe ce să fie cuprins de flăcări din cauza unei anvelope care luase foc în timpul mersului. Sesizat, şoferul a încercat să stingă singur incendiul, dar a fost rănit de explozia roţii supraîncălzite.

Evenimentul s-a petrecut în capătul străzii Nufărul, la ieşirea din Oradea. Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", pompierii militari au fost alertaţi în jurul orei 07.20 şi au intervenit cu o autospecială. "Pompierii au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor, limitând pagubele la un cauciuc", se arată în documentul transmis presei.

Focul a izbucnit în timpul mersului la una dintre roţile din spate ale autobuzului. "Din nefericire, şoferul autobuzului a încercat să stingă incendiul cu stingătorul din dotarea maşinii intervenit înainte de sosirea forţelor de intervenţie, dar a fost surprins de explozia cauciucului şi rănit la ambii ochi", a declarat pentru BIHOREANUL locotenent Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU "Crişana".

La faţa locului a fost chemat şi un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-au acordat şoferului rănit primul ajutor şi apoi l-au transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. "Victima, M.C. de 24 de ani, din Oradea, prezenta escoriaţii la nivelul feţei, cu corpi străini în ambii ochi", a spus dr. Adriana Bălan, medic la UPU-SMURD.

"Cercetările efectuate de pompieri la faţa locului au relevat faptul că evenimentul ar fi fost cel mai probabil generat de supraîncălzirea unei anvelope, ca urmare a frecării plăcuţelor de frână", se mai arată în comunicatul ISU.