Neconectarea la mediul online începe să-l coste pe episcopul ortodox Sofronie Drincec. A păţit-o săptămâna trecută, când un "binevoitor" a făcut un cont fals de Facebook numit "Episcopia Oradiei", despre care a susţinut că este lansat "cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Sofronie, episcopul Oradiei, pentru a permite tuturor credincioşilor să fie mai aproape de casa lui Dumnezeu".

Poza de profil îl înfăţişează pe ierarh însuşi în timpul unei slujbe, dar asta e mizilic pe lângă faptul că pe cont se anunţă, subit, retragerea sa! Vestea, pe care mulţi au luat-o de bună, arăta că PS Sofronie, "din motive personale, se va retrage pentru o scurtă perioadă la Mănăstirea Hodoş-Bodrog (Arad)", iar în urma unei şedinţe s-a decis înfiinţarea unui post de episcop-vicar care să-i ia locul.

Colac peste pupăză, credincioşilor li se spunea şi cine sunt "candidaţii" pentru acest post: Paisie Lugojanul, vicarul Arhiepiscopiei Timişoarei, şi Damaschin Dorneanul, vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Episcopia a reacţionat printr-un comunicat, spunând că au fost sesizate "autorităţile competente", adică Poliţia, şi punctând că totul este un fals.

Bihorel a aflat că mai marii Eparhiei sunt miraţi de o asemenea lovitură, mai ales că anonimul este evident familiarizat cu biserica şi ierarhiile ei. Pe când reciproca nu e valabilă, câtă vreme Episcopia ţine să sublinieze că "nu a avut şi nu deţine conturi în reţelele de socializare din mediul online". De parcă asta ar fi pricină de laudă...