Datorită interesului mare pentru opera în 3 acte „Tosca”, de G. Puccini, de la Filarmonica de Stat Oradea, de joi, 17 octombrie, spectacolul fiind sold-out, instituția anunță o a doua reprezentație, o zi mai târziu, vineri, tot de la ora 19.

Cele două concerte vor fi conduse de dirijorul David Crescenzi și vor aduce pe scenă Corul și Orchestra din Oradea, alături de soliști de calibru, care vor fi costumați specific unui astfel de spectacol și anului la care face referire piesa, 1800.

Astfel, Aurelia Florian intră în rolul Floriei Tosca, Cristian Mogoșan este Mario Cavaradossi, Florin Estefan – baronul Scarpia, Corneliu Huțanu – Cesare Angelotti, Petre Burcă – Sacristan, Andrei Șofron – Spoletta, David Pogana – Sciarone, David Năoian – temnicer.

Una dintre cele mai iubite opere din lume, Tosca este o poveste tragică despre dragoste, poftă, crimă și intrigi politice, în care cântăreața de operă Floria Tosca se luptă pentru a-și salva iubitul, pe pictorul Mario, de sadicul șef al poliției, Scarpia.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea compozitorului de geniu Giacomo Puccini, cel care a compus lucrarea în câțiva ani, pe baza unui libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după piesa de teatru La Tosca din anul 1887 a dramaturgului Victorien Sardou. La premiera din 1900, din Roma, rolul principal al Floriei Tosca i-a revenit celebrei soprane românce Hariclea Darclée.

„Pentru a oferi publicului oportunitatea de a se bucura din nou de această capodoperă, vă invităm vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la o nouă reprezentație „Tosca”, cu aceeași distribuție remarcabilă. Asigurați-vă locul la unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei! Vă așteptăm cu drag la un spectacol de neuitat!”, au transmis comunicatorii Filarmonicii.

Biletele sunt disponibile atât la casieria Filarmonicii, cât și pe platforma online, la prețuri între 15 și 50 de lei, în funcție de categorie și loc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!