Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a verificat, în perioada 15-25 ianuarie, 43 de comercianţi care au aplicat soldări, promoţii ori lichidări de stoc.

În timpul acţiunii au fost constatate abateri precum lipsa informaţiilor specifice privind vânzările cu preţ redus (data de debut, perioada pe care urmează să se desfăşoare sau informaţia "în limita stocului disponibil", sortimentul de produse la care se referă reducerea de preţ, etc).

De asemenea, nu au fost respectate prevederile privind exprimarea preţurilor produselor supuse vânzării cu preţ redus. În unele cazuri, comisarii au descoperit şi abateri de la modul de informare al consumatorilor privind caracteristicile produselor textile (denumire produs, compozitie fibroasa, mod de intreţinere, mărime, eventuale tratamente chimice aplicate, ţara de origine a produselor, datele de identificare ale producătorului, importatorului sau distribuitorului). Totodată, comisarii CJPC Bihor au mai constatat la unii operatori economici şi neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor într-o formă vizibilă, lizibilă, fără echivoc.

"Acţiunea tematică de control s-a desfasurat la 43 de operatori economici, la 35 dintre aceştia fiind constatate abateri. Au fost încheiate 35 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 70.000 lei", se arată într-un comunicat trimis abia luni de reprezentanţii CJPC Bihor.

Aceştia îi sfătuiesc pe bihoreni să fie atenţi la încasare dacă se aplică reducerea de preţ anunţată de magazin, dar şi să se asigure că au primit informaţii complete despre reducerile practicate astfel încât să nu fie înşelaţi. Sesizări despre eventuale nereguli se pot depune la sediul CJPC Bihor, str. Sucevei, nr.4 A, pe adresele bihor@opc.ro şi reclamatii.bihor@opc.ro, respectiv la numărul de telefon 0259.431.817.