Melodia se numeste "Tick Tock" si apartine cantaretei americane Kesha. Initial, aceasta inregistrare a aparut pe Youtube, iar autorul ei a mentionat ca soldatii fac parte din armata israeliana, care se afla in orasul Hebron din Palestina.

Imaginile au declansat proteste vehemente din partea armatei, astfel ca videoclipul a fost repede retras de pe Internet. Degeaba insa! Clipul deosebit de amuzant a fost difuzat luni seara de mai multe televiziuni israeliene.

Oricum, coordonarea miscarilor de dans i-a facut pe unii jurnalisti americani sa afirme ca "razboinicii" ar fi repetat acest dans inainte de filmare.

Capii armatei israeliene nu au gustat insa aceasta gluma muzicala, astfel ca soldatii-dansatori risca acum pedepse cu inschisoarea.

Oricum, un ofiter de la Centrul de Comanda din Hebron a incercat sa explice atitudinea soldatilor: "Situatia in aceasta zona este in prezent destul de linistita, nu mai sunt incidente, iar soldatii se plictisesc si ajung sa se comporte in acest mod", a spus ofiterul.