Potrivit medicului Emil Boţcău, doctor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, în noaptea de Revelion la Ambulanţă s-a lucrat la foc continuu. „În Oradea, am avut aproximativ 80 de solicitări, dublu faţă de noaptea precedentă", a precizat Boţcău.

Cei mai mulţi dintre orădenii care au solicitat intervenţia unei Ambulanţe s-au confruntat cu probleme din cauza alcoolului. „Foarte multe cazuri de la ebrietate simplă până la comă alcoolică. Am tratat şi un băiat de 16 ani în comă alcoolică", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Emil Boţcău.

Acesta a mai precizat că medicii au îngrijit şi multe persoane agresate. „Predominant tineri băieţi care s-au bătut. Au avut plăgi, traumatisme la nivelul feţei, au spart sticle şi s-au tăiat cu ele, dar şi cazuri de traumatisme cranio-cerebrale cu pierderea conştiinţei".
Din fericire, în acest an, un singur orădean a avut de suferit din cauza petardelor. Unui tânăr de 27 de ani i-a explodat o petardă în timp ce o ţinea în mâna stângă şi s-a ales cu plăgi şi arsuri de gradul III, dar a refuzat internarea.

Mai complicată a fost situaţia în cazul a trei tineri orădeni, unul de 30 de ani şi doi de câte 22 de ani, care au cerut ajutorul medicilor după ce au fumat o ţigară. „Au spus că au primit de la un prieten o ţigară, iar după cinci minute li s-a făcut rău: ameţeli, dureri de cap, greaţă, vărsături. Au fost duşi la spital pentru intoxicaţie cu substanţă necunoscută", a spus Boţcău.

Ghinion a avut şi un alt orădean de 22 de ani care a vrut să-şi petreacă noaptea dintre ani la Arieşeni, şi a ajuns pe un pat de spital. Acesta s-a auto-accidentat, intrând cu un ATV într-un copac. În urma coliziunii, tânărul a suferit o fractură deschisă de femur, coapsa stângă, dar şi un traumatism la nivelul plămânului stâng. „A fost internat la Spitalul Judeţean, a avut noroc, pentru că afecţiunile sale au fost grave. Acum este internat la o clinică din Cluj", a precizat dr. Emil Boţcău.

Medicii de la SAJ Bihor se aşteaptă ca de sâmbătă seara numărul solicitărilor să crească din nou, de data aceasta orădenii cerând ajutorul medicilor din cauza excesului de mâncare. „Până acum, solicitările pentru colici sunt în parametri normali", a încheiat Boţcău.