Deşi în mediul online o sumedenie de oameni şi-au exprimat solidaritatea faţă de victimele groaznicului incendiu din clubul Colectiv din Capitală, care a provocat moartea a 27 de persoane şi internarea altor 146, orădenii nu au luat parte efectiv la acţiunea "Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club", pornită pe Facebook.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, localurile din centrul Oradiei au fost pline de lume.

Pasajul Vulturul Negru a fost împânzit de tineri care au sărbătorit Halloween-ul. Bântuind printre schele parcă anume puse acolo pentru a întregi "peisajul" şi printre dovleci decupaţi şi iluminaţi, oamenii s-au distrat pe cinste.

În Lord’s, de pildă, atmosfera a fost încinsă. Cu un decor adecvat, cu pânze de păianjeni pe pereţi completate cu un soi de "cap de mort", cu barmani machiaţi în zombi, localul era ticsit cu oameni bine dispuşi. Prinţese malefice, vampiriţe, drăcoaice, monştri ori clovni cu freza ultracolorată s-au distrat cum nu se poate mai bine. La fel, în Columbus, Green Pub, Black Eagle sau Yellow nu aveai loc să arunci un ac.

Pe strada Vasile Alecsandri, în jurul orei 00.00, tinerii se pregăteau să îşi facă intarea în localuri aşa cum se cuvine. Un băiat de vreo 20 de ani s-a străduit o vreme să-şi aranjeze o mască de silicon, aşa încât să poată să respire, în vreme ce o fată din grupul său îşi întindea ruşul roşu "însângerat" până pe decolteu.

În ciuda euforiei specifică sărbătorii de Halloween, au fost şi localuri care au preferat să închidă, în semn de solidaritate faţă de victimele tragediei din clubul din Bucureşti. Cel puţin 3 dintre localuri din Oradea au luat decizia să nu deschidă sâmbătă seară.

Clubul Bali, care de obicei e plin de lume, a anunţat încă din prima parte a zilei de sâmbătă că va fi închis. "În semn de solidaritate cu tragedia care a avut loc, transmitem condoleanţe familiilor îndurerate şi din respect pentru victimele de aseara Club Bali va anula petrecerea din aceasta seară, iar localul va fi inchis", au anunţat reprezentanţii localului. Deşi de obicei, în wekend, e o zonă foarte animată, sâmbătă noaptea, în zona parcului 1 Decembrie era pustiu.

Într-un fel asemănător au procedat şi reprezentanţii Window Pub, din pasaj, care a pus pe uşă un anunţ conform căruia localul e închis, pe motiv de doliu naţional, şi tot închis a rămas şi Shadow, de pe strada Vasile Alecsandri. 

"Am auzit că sunt mai multe cluburi închise din oraş, dar, vorba unor clienţi, mai bine deschideau şi donau banii", a opinat un taximetrist...