În urmă cu mai bine de o lună, BIHOREANUL, prin suplimentul ecologic Oradea Noastră, prezenta o situaţie intrigantă: un copac aflat la intersecţia străzii Transilvania cu bulevardul Dacia, unde firma Selina amenaja la acea vreme un sens giratoriu, a fost îngropat, muncitorii turnând bitum de jur împrejurul trunchiului. Deşi atunci biroul de presă al Primăriei garanta că Selina va remedia problema, întrucât a fost greşeala muncitorilor, municipalitatea a găsit, între timp, o soluţie tipic românească: a tăiat copacul de tot!

03 taiat site.jpg"Primăria a decis tăierea acestui copac", spune răspicat Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul municipalităţii, precizând că atât acest copac, cât şi alţi doi din preajma lui erau în planul de tăieri al municipalităţii. Motivul? "Iau faţa Statuii lui Icar, amplasate în zonă".

Explicaţia e cusută cu aţă albă, dat fiind că recent, la câţiva metri de statuie, au fost plantaţi nişte puieţi, care evident că vor obtura "capodopera", iar pomul tăiat se afla la zeci de metri depărtare, într-un unghi în care nu deranja niciun privitor.

"Muncitorii au ştiut că pomul urma să fie tăiat în toamnă, după ce alţii de statură mai mică vor fi plantaţi, de aceea au turnat bitum în jurul lui. Dar ca să nu ne mai facem de râs, am decis să-l tăiem acum", a încercat Pătcaş să justifice revoltătoarea situaţie.