Orădenii nu au noroc de vreme bună tocmai atunci când li se propune să iasă la cinema în aer liber. După ce, în luna iulie, primele două seri de filme ale caravanei TIFF au fost amânate din cauza furtunilor, acum caravana filmelor Next a fost mutată din Şanţul Cetăţii în Arena Antonio Alexe, tot din cauza ploilor din ultimele zile şi a vremii răcoroase.

Relocată într-o arenă sportivă, Caravana Next, care iniţial invita orădenii la "picnic şi cinema sub clar de lună", şi-a cam pierdut farmecul. Pentru a nu strica suprafaţa de joc a arenei, ecranul a fost montat pe marginea parchetului, la mare distanţă de cei circa 500 de spectatori, care s-au dus totuşi să vizioneze scurtmetrajele româneşti programate pentru seara de miercuri.

În primele minute ale proiecţiei, cum sunetul fusese lăsat prea tare, publicul n-a auzit clar dialogul dintre protagoniştii scurtmetrajelor, ci mai degrabă l-a dedus.

Cei circa 500 de orădeni, de toate vârstele, care s-au dus la caravana filmelor Next miercuri seara au văzut scurtmetrajele "Golanii", "Muzica în sânge", "Nunta lui Oli", film realizat de regizorul Tudor Cristian Jurgiu şi inspirat chiar din povestea unui orădean, "Pui de somn", "Valuri", "De azi înainte" şi "Să mori de dragoste rănită".

Pentru joi seară, începând cu ora 21, organizatorii au programat Next Comedy Night. Orădenii vor putea vedea proiecţiile filmelor "Legenda lui Jean Sucitul", "Lord", "Zeul iubirii", "Oul de aur", "Cel mai trist băiat din lume", "Minitrip", "Ştefan", şi "Glen Owen Dodds".