Soarele va încălzi tot mai tare pământul, iar grădinile vor prinde iar viaţă. Specialiştii spun chiar că în perioada de creştere, adică între lunile aprilie-iunie şi septembrie-octombrie, gazonul ar trebui tuns săptămânal, aşa că grădinarii se aleg cu destule resturi verzi.

Pentru orădenii care au spaţii verzi pe care le îngrijesc, dar nu folosesc resturile vegetale pentru a face compost, RER Vest are soluţia. La fel ca anul trecut, operatorul licenţiat de salubritate oferă spre vânzare saci dedicaţi resturilor vegetale. Fiecare sac are o capacitate de 120 litri şi este transparent, astfel încât să se poată vedea dacă în interiorul său se află doar deşeuri vegetale.

Un astfel de sac costă 5 lei (cu TVA inclus), iar în acest cost, clientul RER Vest plăteşte şi colectarea şi transportul deşeurilor. Clienţii îi cumpără, îi duc acasă, îi umplu cu resturi de gazon sau frunze, iar apoi, în ziua de luni, îi lasă în stradă, la limita proprietăţii. Muncitorii firmei de slaubritate colectează aceşti saci din tot oraşul în prima zi a săptămânii.

Sacii pot fi achiziţionaţi de la sediul RER Vest (strada Tudor Vladimirescu nr. 79).