În urma a nu mai puţin de cinci controale efectuate la finele anului trecut în zona străzilor Louis Pasteur şi Gheorghe Doja, comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri par că rezolvă, în sfârşit, o veche problemă a oraşului: deversările ilegale în pârâul Paris.

Încă din anii '50, unii proprietari din zonă îşi aruncă dejecţiile direct în albia pârâului, gospodăriile nefiind racordate la reţeaua de canalizare a oraşului, ceea ce împrăştie un miros pestilenţial.

În urma controalelor, localnicii au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii Companiei de Apă Oradea, acceptând, spre deosebire de anii trecuţi, ca până în primăvară să se branşeze la reţeaua de canalizare a oraşului, ba chiar şi ideea că vor suporta o parte din costuri.

În urmă cu doi ani, împreună cu Primăria, ABA Crişuri a avut iniţiativa unui proiect de întubare a pârâului Paris, ceea ce ar fi eliminat şi problema deversărilor ilegale, dar nu s-au găsit fonduri pentru finanţarea lucrărilor.