Conform regulamentului de salubritate al Oradiei, singura soluţie legală pentru eliminarea deşeurilor din construcţii constă în încheierea unui contract cu operatorul licenţiat. RER Ecologic Service ridică şi transportă aceste deşeuri, la fel ca şi pe cele menajere, la halda oraşului. Cei care îşi construiesc sau renovează locuinţele trebuie doar să solicite firmei de salubritate să le pună la dispoziţie un container potrivit pentru colectarea lor.

Recipientele sunt de volume diferite, de la 2 până la 22 de metri cubi. Containerele mici sunt transportate de un utilaj Multicar (foto), care se poate strecura şi pe străzile înguste. Pentru cantităţile mari, RER Ecologic Service pune la dispoziţia orădenilor şi autobasculante ori utilaje cu încărcător frontal. Cei care au nevoie de mai multe transporturi de moloz vor primi reduceri de tarife semnificative.

Un asemenea contract se poate încheia la ghişeele de relaţii cu publicul de la sediul RER Ecologic Service, aflat la intrarea din strada William Shakespeare.