Bihorul are în prezent 9.721 şomeri, din care 2.084 indemnizaţi, numărul bihorenilor fără loc de muncă fiind în scădere faţă de ultimele luni. Asta arată evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, conform cărora, în luna aprilie, de pildă, în evidenţe figurau 10.339 de şomeri, din care 2.530 indemnizaţi.

Tot în scădere este însă şi numărul locurilor de muncă vacante în judeţ. Potrivit AJOFM Bihor, patronii bihoreni au comunicat în această săptămână 779 de locuri de job-uri vacante, toate în Oradea. Din acestea, 62 sunt pentru absolvenţi de studii superioare, 453 pentru cei cu studii medii, iar 264 pentru muncitori necalificaţi.

Printre angajatorii care au comunicat job-uri libere în această săptămână se numără diferite instituţii publice sau fabrici din parcul industrial. De pildă, Consiliul Judeţean Bihor caută trei consilieri, inclusiv un debutant, Universitatea din Oradea organizează concurs pentru un conferenţiar şi pentru un şef de lucrări, iar Administraţia Bazinală Apă Crişuri are nevoie de un agent hidrotehnic.