În luna femeilor, AJOFM Bihor şi-a îndreptat atenţia spre o categorie vulnerabilă de şomeri: femeile trecute de 50 de ani şi care nu au un loc de muncă de mai bine de un an. Un grup de 16 orădence aflate în această situaţie au fost invitate miercuri la sediul Agenţiei, la o şedinţă de consiliere ţinută gratuit de un psiholog.

"Observăm că acest statut de şomer de lungă durată aduce şi o anumite stare psihică uşor depresivă, demotivantă din punct de vedere profesional. Am invitat la Agenţie un psiholog specialist în psihologia muncii şi psihologia motivaţională, pentru a le sprijini pe aceste doamne şi a le reda încrederea în sine, astfel încât ele să reuşească să se încadreze cât mai uşor pe piaţa forţei de muncă", a declarat Békési Csaba pentru BIHOREANUL.

Consilierea a fost gratuită, psihologul Daniela Corina Niculescu lucrând pro bono. Şeful AJOFM Bihor a constatat că întâlnirea a fost una de succes, aşa că a şi programat o a doua şedinţă. "Doamnele s-au deschis mult mai uşor în faţa unei persoane care nu vine lângă ele cu formulare, fişe, altfel spus care nu este funcţionar. Au spus că vor să mai participe, aşa că am mai programat o şedinţă de consiliere peste două săptămâni", a precizat Békési.