Patronii cu locuri de muncă vacante şi bihorenii în căutare de job se întâlnesc pe internet. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a lansat în această săptămână site-ul www.locuridemuncabihor.ro, destinat recrutării forţei de muncă.

"Atât angajatorii cât şi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă se pot înregistra online şi vor avea acces la noutăţile de pe piaţa muncii. Este primul portal public pe care se pot adăuga oferte şi cereri din judeţ", a precizat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba. Realizat cu bani europeni, site-ul are reguli simple, asemănătoare site-urilor private Ejobs sau BestJobs, diferenţa fiind că acesta este creat de o instituţie publică.

Odată intraţi pe site, angajatorii îşi fac un cont şi postează joburile pe care le au disponibile, precum şi cerinţele impuse. Când pun anunţul pe site, firmele trimit automat către AJOFM notificarea pe care legea le obligă să o transmită când au un post vacant, fiind scutite astfel de drumuri în plus.

La rândul lor, şomerii sau alte persoane în căutarea unui loc de muncă pot să-şi facă un cont pe site, având astfel posibilitatea să-şi posteze CV-ul, să aplice pentru un job sau să primească prin e-mail alerte privind noi locuri de muncă apărute.

Marţi, la două zile de la lansare, pe site erau peste 20 de joburi publicate, majoritatea în construcţii şi comerţ.