Bătrânii din azile ori copiii din orfelinatele din Bihor ar putea ajunge să fie coafaţi de şomerii bihoreni.

Şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Bekesi Csaba, a anunţat că a obţinut acordul şefilor de la Bucureşti ca din acest an şomerii care urmează cursurile de coafori, manichiurişti ori machiori să facă stagiul de practică printre sărmanii judeţului.

"Materialele folosite pentru practica acestor cursuri sunt oricum destul de costisitoare, de ce să nu le folosim într-un scop nobil", a declarat Bekesi.

Cursurile de formare profesională organizate de AJOFM pentru şomerii din judeţ sunt gratuite pentru aceştia, însă costurile cu materialele necesare la cursuri sunt asigurate de instituţie. Până acum, stagiul de practică al acestor cursanţi se ţinea în saloanele de înfrumuseţare din Oradea. "Poate reuşim să aducem un zâmbet pe feţele bătrânilor ori copiilor. Se ştie că starea de spirit se schimbă o dată ce eşti mai îngrijit", a mai spus directorul AJOFM Bihor.

Chiar în această perioadă, AJOFM Bihor face înscrieri pentru un curs de coafor, cu durată de 5 luni, şi unul de machior, cu durată de 1,5 luni. De asemenea, şomerii se mai pot înscrie la cursuri de operator maşini unelte cu comandă numerică (durată de 5 luni), instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaz (durată de 5 luni), cameristă hotel (durată de 3 luni) ori agent de securitate (durata de 3 luni).