Deşi angajatorii au avut pe mese peste 1.500 de joburi disponibile, bursa organizată vineri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a mirosit a vacanţă. Nu de alta, dar a dus lipsă de vizitatori.

Doar 700 de persoane au trecut pe la standurile celor 67 de firme, un număr foarte mic în comparaţie cu burse similare, când vizitatorii erau cu miile. Vestea bună este că, în total, firmele au ţinut 1.826 de interviuri, iar 433 de persoane au fost selectate pentru o discuţie ulterioară sau chiar pentru angajare.

Numărul mic de şomeri prezenţi la bursă este intrigant pentru organizatori. „Sunt nemulţumit, deoarece AJOFM Bihor i-a anunţat pe şomeri personal, am făcut publicitate bursei în toate mijloacele de transport în comun, presa a relatat şi totuşi oamenii nu au venit. Angajatorii ne felicită pentru organizarea bursei, dar toţi ne întreabă acelaşi lucru: unde sunt şomerii?”, a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, vineri, pentru BIHOREANUL.

Potrivit datelor Agenţiei, în Bihor au fost, în luna iunie, 8.734 de şomeri, cu o mie mai puţini decât în mai. 1.905 dintre ei sunt şomeri indemnizaţi.