În pline dezbateri privind eventualitatea unor alegeri anticipate la vară, care ar fi primele de acest gen din România după 1990, Bihorel aduce în atenţia locuitorilor judeţului un detaliu trecut până acum cu vederea: UDMR-istul Derzsi Ákos, care îi reprezintă în Senat din 2016 încoace, a reuşit performanţa să nu comunice nimic alegătorilor, nesusţinând de atunci nicio conferinţă de presă şi netransmiţând niciun comunicat.

Nici în Parlament n-a făcut mare lucru: nicio declaraţie politică, o singură întrebare formulată şi doar 3 interpelări. Atât de lipsit de activitate este politicianul UDMR, încât pe site-ul Senatului n-a declarat nici măcar că ar avea vreun cabinet parlamentar, la fel cum n-a deconspirat nici date biografice ori vreo adresă de e-mail la care să poată fi contactat.

Cel mai probabil, pentru că nici nu doreşte să fie deranjat, aşa că Bihorel le recomandă bihorenilor că, dacă Derzsi le va mai cere vreodată votul, pentru sine ori partidul său, să-l trateze cu aceeaşi atenţie.