Neavând, pesemne, ce alte anunţuri edilitare să facă pentru cetăţenii municipiului la început de an, pagina de Facebook "Primăria Municipiului Salonta - Nagyszalonta Polgármesteri Hivatala" a lansat pe 4 ianuarie un sondaj despre felul în care tehnologia a avansat atât de mult încât este suficient să vorbeşti despre ceva în apropierea unui telefon, că pe el îţi apar apoi reclame la produsele sau serviciile despre care ai discutat, dând ca exemplu cadourile de sărbători, la care curge şi acum publicitatea, şi punând întrebarea "dacă sunteţi interceptat de telefon?", urmată de un text explicativ într-o română atât de stricată încât parcă a fost redactat de un AI cu sediul în ţara vecină şi prietenă.

"Potrivit unui articol de presă, acest fenomen a fost cercetat şi de Universitatea Nord-Est, iar aceştia consideră că nu este nicio legătură. Cumva, noi totuşi vedem o conjuncţie. Parcă am avea parte, de aceleaşi reclame despre care am vorbit. Ce părere aveţi despre asta?", şi-a provocat concitadinii misteriosul administrator al paginii Primăriei salontane, care a primit 49 de comentarii.

Toate despre cum sunt "spionaţi" utilizatorii telefoanelor smart, niciunul despre cum e siluită biata limbă română de utilizatorii nu la fel de smart...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!