Bihorel a aflat că, fără tam-tam, în vara anului 2011, Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea a primit de la Ministerul Mediului dreptul de gestionare al unei păduri din comuna Pietroasa.

Modul în care poate fi folosit fondul cinegetic, însă, a fost stabilit abia acum, printr-o procedură aprobată de Senatul Universităţii săptămâna trecută. De ce, vreme de mai bine de un an, facultatea nu şi-a stabilit regulile de vânătoare şi ce s-a făcut atâta timp în pădurea Universităţii numai fostul decan al facultăţii, celebrul Vasile Bara, mai poate spune.

Cert e că de-acum, conform regulamentului, pot vâna în pădurea de la Pietroasa doar studenţii silvicultori, şi numai în baza unei autorizaţii şi sub supravegherea responsabilului fondului cinegetic, care va fi un cadru didactic al facultăţii.

Cunoscută fiind istoria Universităţii şi a fondurilor de vânătoare, Bihorel poate doar să spere că, de data asta, Sorbonica îşi va folosi ca la carte pădurea. Adică în scop didactic, nu doar pentru plăcerea mahărilor...